Geek Girl Meetup – Dag 2

Vaknade upp på hotellet redo för en ny dag på Tekniska museet. Åt en fantastisk frukostbuffé, krånglade med lite UC-saker och hade Loréens vinnarlåt på hjärnan. Därefter försökte jag tillsammans med Emma hitta till Nybroplan. Det gick finfint och vi kom fram precis i tid för introduktionen till dag 2.

Free Data Creates A Beautiful Mind – ”Fri data skapar kreativa möjligheter”. Kristina Alexanderson pratar om hur copyright/upphovsrätt mer eller mindre kan hjälpa och stjälpa kreativiteten. Hur fri data kan ge en fri kultur. Hon var otroligt entusiastiskt och det var jättekul att få lyssna på henne. En viktig sak som hon pratade om var Creative Commons (CC). Att lägga sina foton under vissa villkor för andra att använda dem. Det är något jag vill läsa på mer om.

Framtidens webb med Pingis Hadenius. Blev något av en workshop där vi i olika grupper diskuterade lite om vad vi trodde fanns i framtiden för tekniken. Gruppen jag var med i pratade mycket om integritet, Facebook och dyl. Rätten till anonymitet i kommentarer t.ex.

Johanna Nylander pratade om ”Tjejspel” och social marknadsföring. Hur det företag hon arbetar på jobbar med att ta fram och satsa på spel men att samtidigt se till hur det vinklas. Att inte alla tjejspel och killspel måste vara så skilda åt. Det vanliga ”versus”-samtalet. Fast här kunde vi se hur statistiken var för företag ”förut” och ”nu”. Fick en att fundera lite, men inget direkt nytt. Men framtiden ser god ut om det fortsätter såhär.

Journos <3 Hackers Lotta Holmström berättade om en 24-timmars utmaning som journalister och teknik/designkunniga personer deltagit i – Hackathon i datajournalistik! Spännande att se hur mycket man kan göra och få fram med rätt verktyg och människor.

Skippade den sista timmen för det fanns inte något kvar som helt intresserade mig, och jag var fruktansvärt slut i kroppen. Åkte hem till mina föräldrar för tårta och kramar. Det var en fantastisk helg! Jag kommer att skriva en sammanfattning i ett senare inlägg men jag kan säga redan nu: TACK! Tack till er som ser till att ggm finns till, alla talare, alla som var där och alla ni som redan nu kommer att besöka det i framtiden. Tack till gamla och nya vänner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s